Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Γεώργιος Ζούλας - Ανοιχτή επιστολή



Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ,
Σας κάνω γνωστό ότι δεν θα συνεχίσω μαζί σας.

Αιτία είναι τα όσο έγιναν στην οργάνωση σας στο Καναλάκι και στην παράταξη «άλλος δρόμος», πράγματα δυσάρεστα και αντιλήψεις αντίθετες στην αριστερά και τους αγώνες της.
 Αυτό συνέβη, γιατί πολλοί από εσάς δεν πεισθήκατε ότι η λύση πολιτικά είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αγώνες που συμμετείχε.
 Και μέχρι ενός σημείου αυτό είναι λογικό γιατί ούτε από τον χώρο του προέρχεστε και ούτε τις αγωνίες του αντιλαμβάνεσθε.
Μπορεί μάλιστα να νομίζετε ότι είναι κάτι το περιστασιακό, περίπου συγκυριακό και όχι το καινούργιο κόμμα της ελληνικής αριστεράς.
Η και ακόμη ότι είναι η προσωπική σας συνέχεια σε άλλο χώρο και για αυτό αρκούσε να του δώσατε την ψήφο σας ως πολιτική αντιπαροχή.
Και όταν αυτός σας ζήτησε συνέχεια σε ταξικούς αγώνες κάνατε πίσω γιατί αυτό πλέον στρεφόταν στο πολιτικό παρελθόν σας.
Κάνατε πίσω και όταν είδατε ότι ο « άλλος δρόμος» συσπειρώνει με επιτυχία του δημότες κατά του Καλλικράτη, του μνημονίου, της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κάνατε και άλλο πίσω όταν ο «άλλος δρόμος» είχε πρόταση σε ολες τις αριστερές δυνάμεις και ότι θα έφτανε στην β΄ Κυριακή.

Σταθήκατε όμως με κριτική στον Σπύρο Τσάτση, συντονιστή της οργάνωσης σας γιατί μπόρεσε να φτιάξει τον «άλλο δρόμο» καταλογίζοντας του διάφορα, όπως ότι είναι αντικαταστατικός, διώχνει συντρόφους ακόμη και ότι έχει παρτίδες με την ΧΑ, ξεχνώντας ότι αυτός έφτιαξε και την οργάνωση σας για την οποία όπως κατάλαβα δεν έχετε κάνει και πολλά.
Έτσι, τον παύσατε από συντονιστή, διαλύσατε την οργάνωση σας, αφορίσατε τον «άλλο δρόμο» και αναζητήσατε πλέον συμμαχίες σε άλλους χώρους, λες τους είχατε ανάγκη. Κάνατε δηλαδή αυτά ακριβώς που του καταλογίσατε.

Αυτό όμως δεν είναι πολιτική, γιατί δεν έχετε πλέον ούτε οργάνωση, ούτε φορέα, ούτε δυνατότητα συνεργασίας με άλλους, η μη μόνον από ανάγκη. Αυτό λέγεται πολιτική που είναι κομμένη και ραμμένη σε άλλα μέτρα και για το στένεμα αυτό θα σας χρειαστεί σίγουρα ένας ράπτης.

Από την άλλη η μνημονιακή πολιτική στο Δήμο μας διεκπεραιώθηκε από συγκεκριμένα άτομα, το φιλικό τους περιβάλλον και με τις ευλογίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτά είναι ο κ. Δήμαρχος και οι συν αυτω σύμβουλοι του.
 Πειθήνιοι στα κόμματα τους, ψήφιζαν ναι. Δεν σήκωσαν το χέρι τους να καταψηφίσουν ακόμα και όταν δεν κινδύνευαν στο ελάχιστο οι πολιτικές τους (ο προϋπολογισμός δεν μετράει αφού και οι ίδιοι είπαν ότι ήταν της πλάκας).
Έχουν όμως τη δυνατότητα να σας προτείνουν το ίδιο χέρι για να πάρετε μαζί, τον δικό σας άλλο δρόμο.
Είναι δικαίωμα σας να το κάνετε αν θέλετε, είναι όμως υποχρέωση σας να μας το πείτε.
Έτσι είναι κατά την γνώμη μου διαμορφωμένες οι καταστάσεις στο πολιτικό χώρο και αυτό είναι δική σας ευθύνη που την φέρεται αποκλειστικά.
Τώρα αν κάνω λάθος, πείστε με, οι υπόλοιποι.

Γιώργος Ζούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου